Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK hittade det vinnande spelet

Efter den tunga bortaförlusten mot Nässjö för en vecka sedan tog SAIK:s damer en säker seger på Jernvallen mot Tranås. Slutresultatet skrevs till 7–2 (4–1), i en match där SAIK var det bättre laget från början till slut.

Annons

– Vi gör en jättebra match med mycket skridskoåkning och vi släpper boll, precis som vi ska, säger en nöjd lagledare Per Lodin.

SAIK visar omgående att man tänker vara nummer ett i den här matchen. Tranås gör allt man kan för att försvåra för snabbare och spelskickligare hemmaspelare. Man spelar ett försvarsspel som liknar ett handbollsförsvar och SAIK gör misstaget att åka fast i den täta muren. Trots det så leder man med klara 4–1 i halvtid.

– Vi har kunna gjort åtta mål om vi hade spelat lite smartare, säger Per som fick se sitt lag komma ut och äga även andra halvlek, även om det spelmässigt blev lite sämre.

– Det är den där sista passningen som inte går fram men det var ju aldrig någon fara på taket, fortsätter han.

I SAIK imponerade försvaret med nya liberon Sofie Josefsson i spetsen. Bredvid sig hade hon i dag Sofia Rådman och Joanna Backman. Dessa tre utgjorde ett säkert intryck.

– I dag är det många som gör en bra match och titta bara på Emma Ahlander som är skadad och ändå gör två mål, säger Per.

Emmas skada är inte av den allvarligaste sorten och det är enligt Per, hennes egen smärttröskel som sätter gränsen.

Nu väntar tre bortamatcher för SAIK innan serieavslutningen mot Kareby i februari. AIK slog Västerstrand med hela 16-0(!) i dag och Nässjö vann borta mot Jönköping. Har ni gett upp de två tät placeringarna?

– Ge upp finns inte. Vi räknar med att vinna de matcher vi har kvar och då får vi se hur långt det räcker, säger Per. Visst blir det tufft att nå en andraplats men vi känner att vi absolut har stora möjligheter mot AIK.

Skulle man inte lyckas nå minst en andra plats väntar kvartsfinalspel och i nuläget så ser det ut att kunna bli dagens motståndare man får ta sig an. Men det återstår ju trots allt fyra matcher och bollen är rund, så allt kan ju fortfarande hända.

Johanna Pettersson 3, Emma Ahlander 2, Malin Andersson 1 och Ebba Nordahl 1.

Anna Otterborg 2.

Mer läsning

Annons