Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK ordnade målkalas mot Jönköping

SAIK:s damlag körde över Jönköping/Waggeryd med hela 14-0 och det efter att man gjorde 13 mål i den första halvleken. Sex av dem målen gjordes av skyttedrottningen Johanna Pettersson.
– Det flöt på bra i första halvlek men i den andra blev det som en helt annan match säger Johanna, som blev sjumålskytt till sist och faktiskt den enda som gjorde mål i den andra halvleken.

Annons

SAIK fick en drömstart och den 45 minuter långa målfesten, började redan efter knappa två minuter. Duktige ytterhalven Michelle Löfblad bjöd då på en läcker soloåkning från sin ytterhalvplats och ända fram till ett friläge som hon säkert satte i nät.

Just frilägen skulle bli något SAIK-spelarna fick träna på ganska så mycket. Hela åtta av de tretton målen som föll i första halvlek, var rena frilägen. Jönköpings spelare hann helt enkelt inte med. SAIK spelade med fart och finess. Johanna Pettersson och övriga i SAIK fick mängder av ytor och bjöd på en hel del läckra avslut.

– Roligt att vi är flera som avslutar och gör mål säger Johanna som inte bara gjorde mål, hon passade till tre stycken också.

Men sju mål var inget målrekord för henne.

– Jag har gjort tio i en match om jag inte minns fel säger Johanna.

Även tränare Jonas Jerfström var nöjd med vad han fick se.

– Vi åkte sönder dem i första. Vi spelar med fart och stor rörlighet. I andra är det riktigt svagt stundtals.

Faktum var att han blev så besviken på sina spelare att han tog en time-out med en kvart kvar och ledning 14-0.

– Jag ville markera att jag inte var nöjd med spelet. Vi spelade inte alls bra. Men sen vet jag själv hur det kan vara att gå ut med en stor ledning och försöka hålla koncentrationen uppe, det är svårt säger Jonas.

Nu väntar betydligt tuffare motstånd nästa söndag då Karlstadlaget, Västerstrand kommer på besök till Jernvallen.

– Det blir tuffare men tjejerna vet vad som gäller avslutar Jonas.

 

 

Mer läsning

Annons