Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skador oroar för SAIK-damerna

SAIK:s damer har börjat bra i årets allsvenska och åker till Tranås med tre raka segrar.
Men nu har ett mörkt moln dykt upp i form av skador. Målvakten Linnéa Backman är skadad och nu tvingas man kalla in fjolårets reservmålvakt Elin Gunnarsson som inte stått en enda bandymatch i år.

Annons

– Linnéa har en meniskskada och blir borta upp till två veckor, säger Jonas Jerfström, tränare i SAIK.

Det var under en träning som Linnéa vred till knäet och först befarades en riktigt allvarlig skada, men nu verkar det alltså röra sig om en lindrigare typ.

Men det är inte bara Linnéa som har drabbats av skada. I förra matchen mot Västerstrand fick Joanna Backman kliva av och skadan är inte helt läkt. Hon följer dock med och chansen till spel, bedömer Jonas till 50-50. Sedan är även Malin Andersson tveksam till spel då en förkylning har hindrat henne från träning. Även hon följer med och ska prova.

Annars så har man tränat på bra under landslagsuppehållet, fast man hade många spelare borta på just sådana uppdrag.

– Vi har kört på som vanligt förutom att vi vilade nu i måndags för att de som kom från landslaget, skulle få en chans att vila fortsätter, Jonas som tror på sitt lag inför dagens match mot Tranås.

– Vi är ett bättre lag och nu plockade vi ju deras två bästa spelare inför den här säsongen också, säger Jonas och syftar på Evelina Johansson och Ebba Nordahl.

Faktum är det att SAIK inte har förlorat mot Tranås i seriespel sedan säsongen 2000–01.

Mer läsning

Annons