Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderholm trivs i det tysta

Rubrikerna brukar i vanliga fall inte hagla kring Stefan Söderholm.
Det finns alltid en Muhrén, Mossberg eller Berlin som det mesta kretsar kring när det gäller mediaexponeringen i Sandvikens AIK.

Annons

– Men jag trivs väldigt bra med det och huvudsaken är att jag får uppskattning av mina lagkamrater, säger ”Lill-Dino” inför kvällens andra SM-kvartsfinal mot Hammarby.

Det får han garanterat. Alla vet vad hans defensiva kraft och oerhört laglojala jobb innebär. Någon gång per säsong brukar det till och med utmynna i ett reportage eller snack efter en framgångsrik match här i lokaltidningen.

Men säsongen 2008/09 har det varit tyst kring nummer åtta i SAIK.

Knappt ett enda fnuttigt citat från mittfältaren trots att 27 matcher är avverkade och att slutspelet rullat igång.

– Ha, ha, ha. Det stämmer nog. Det här är första gången ni visat något intresse. Men helt ärligt så gör det mig inte ett dugg, jag behöver inte alls stå i centrum och tycker det är rätt skönt att slippa intervjuerna och uppmärksamheten, säger Stefan på sitt lugna hälsingevis.

Alla kan inte vara som Muhrén eller Patrik Nilsson för den delen – stora målskyttar som får och behöver stort utrymme. Bakom där måste det finnas en Stefan Söderholm för att det ska fungera.

– Så kanske det är. Bandy är ju precis som alla andra lagsporter att flera spelartyper behövs för att det ska bli bra. Vi har en jäkligt bra grupp i SAIK som håller ihop och stöttar varandra. Alla får känna sig delaktig och behövd. Det räcker för mig.

Arbetsinsatsen har varit den samma den här vintern, han har gjort 14 mål framåt och som han själv säger blivit en bättre bandyspelare när han med stormsteg närmar sig sin 30:e födelsedag som infaller i maj.

– Framför allt är det väl i så fall den offensiva biten som jag har utvecklat och blivit bättre på. När vi anfaller har jag också en mera framåtskjuten placering i banan än tidigare och det är riktigt roligt.

Det kanske inte syntes i den första kvartsfinalen mot Hammarby som SAIK vann med 10–4 och Mossberg, Muhrén och Berlin stod för nio av målen. Men att SAIK har 1–0 i matcher inför kvällens retur är huvudsaken.

– Det är löjligt små marginaler som avgör. Vi gjorde mål på allt på Zinken medan det redan i nästa match kan se helt annorlunda ut. Men vi har ett bra utgångsläge.

Innan säsongen började hade Söderholm inte riktigt så höga förväntningar på laget som tappade fyra etablerade namn.

– Från början kändes det som om en slutspelsplats var jättebra. Nu har det förstås ändrats när de här unga killarna har kommit in och visat att de redan nu håller väldigt hög klass. Jag tycker att klubben gjorde helt rätt och den generationsväxling som började för några år sedan har varit lyckad.

Jansson, Mårtensson och Haraldsson är nya bekantskaper och Linus Pettersson och Daniel Berlin är inte direkt lastgamla – de ska fylla 22 år under våren.

Krydda det med en dos Muhrén en nypa Mossberg lite mera rutin i Hagberg och Södergren så kanske SAIK trots allt är ett lag för Studenternas i alla fall.

Just ja, nu glömde vi den där Stefan Söderholm igen...

Mer läsning

Annons