Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svår bortamatch väntar SAIK

I dag spelar SAIK:s damer en av sina svårare bortamatcher den här säsongen. Man möter serieledarna Nässjö, som imponerat så här långt. Bara en förlust och det var med uddamålet mot AIK.

Annons

När de båda lagen mötte varandra på Jernvallen så slutade det 3-3 efter en tuff och hård match där det säkert var lite blåmärken överallt hos spelarna. Nässjö spelar en fysisk bandy med mycket närkampsspel.

I den senaste matchen SAIK spelade mot Edsbyn, så vann man komfortabelt med 8-2. Men man hade svårt att komma i gång spelmässigt och man slarvade betänkligt i passningsspelet. Det har man absolut inte råd med mot ett bättre lag som Nässjö är. Smålandslaget är blixtsnabba i sina omställningar och det gäller att vara på rätt sida när de kommer.

En spelare man får se upp med är Matilda Johansson som på Jernvallen gjorde alla tre mål för Nässjö. Även Sigrid Simonsson är en farlig spelare med sin skridskoåkning.

Kan SAIK plocka fram det spel man hade i hemmamatchen så finns absolut poängchans. Tycker att det finns potential i det här unga laget. Mot Edsbyn provade man lite nya uppställningar och det slog väl ut. Återstår att se om man väljer att fortsätta så.

Matchen är också viktig när det gäller tabellpositionen. Vid vinst så skulle SAIK skaffa sig ett jättebra utgångsläge inför stundande slutspel. Det kan mycket väl bli så att man kommer att få möta Nässjö i ett slutspel och då avgör placeringen i serien, vilket lag som får den avgörande hemmamatchen. Det är med andra ord mycket mer än bara två poäng i matchen som står på spel.

Mer läsning

Annons