Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi ska strida för att bli bland de fyra”

Trea, fyra – eller kanske femma?
För SAIK finns bara ett mål inför avslutningen av elitserien.
– Vi ska vinna de matcher som är kvar, det är det enda vi inriktar oss på, säger tränaren Ola Grönberg.

Annons

Med tanke på hur jämnt det är i tabellen kan man spekulera sig gul och blå över vilka lag som hamnar här och där till slut. SAIK kan fortfarande bli trea, men dit kan man inte nå på egen hand, även om man tar fyra poäng mot Bollnäs och Västerås.

Men att bli femma, hur låter det? Då slipper man i alla fall Hammarby – alltid något.

– Vi ska strida för att bli bland de fyra, då får vi börja hemma och det är positivt för publiken och hela föreningen. Men skulle vi sluta femma, ja då är det bara att gilla läget, säger Ola Grönberg.

Sedan Hammarbymatchen har han upprepat sitt mantra: ”spela enkelt, vårda bollen, krångla inte till det”.

– Det är klart att alla fattar, men nånstans vill man alltid höra det man ska göra.

Ola Grönbergs manskap har i alla fall ett slutspel att se fram emot, oavsett hur det går i serieavslutningen. Det kan inte Bollnäs räkna med. Med ett poäng upp till Vänersborg ovanför strecket är det pressande tider för en Bollnästränare. Fråga bara Peter Isaksson.

– Ja, det är pressande. Samtidigt måste man försöka ha roligt också, det är ingen som tvingar oss att hålla på med det här, säger han.

För Bollnäs, som värvade hem Ville Aaltonen till den här säsongen, vore ett missat slutspel ett enormt fiasko. Och Peter Isaksson är medveten om orsaken.

– Förutom en skral inledning så är det utan tvekan de tre senaste matcherna. Det är helt sjukt att vi inte lyckas vinna mot Vänersborg och Vetlanda hemma, och att tappa 4–0 mot Hammarby... en sån match måste man kunna hålla emot. Det känns som om vi försatt oss i en väldigt onödig situation.

Kampen kring slutspelsstrecket kan mycket väl bli en målskillnadsaffär och därför kan man väl befara ett snålt spelande Bollnäs i kväll, som inte vill ta så mycket till risker.

– Så blir det, vi tänker inte bjuda på någonting, säger Peter Isaksson.

 

Mer läsning

Annons