Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bangen till Jernvallen

SANDVIKEN
- Flytta jazzfestivalen Bangen till Jernvallen och ishallen!
Den idén kommer från Sven-Olov Sundqvist, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Sandviken.

Annons
- I ishallen finns nya sittvänliga läktare och med stolar på golvet tar vi in 2 000 besökare under tak, fortsätter Sven-Olov Sundqvist. Sandvik har sin bolagsstämma i ishallen och det har också varit andra kulturarrangemang där.

Förlust i år
Årets Bangen, som under alla år arrangerats i Stadsparken, gick med 180 000 kronor i förlust.
Kostnaderna för det stora tältet, toalettanläggningarna, eldragningarna med mera är förutom artisterna de stora kostnaderna.
- På Jernvallen finns allt klart, säger Sven-Olov Sundqvist. Det gör att arrangörerna kan satsa pengarna på artisterna i stället för att hyra in dyra tält och toaletter.
- Men det gäller att tänka om för arrangörerna, fortsätter han. Det kanske är lite svårt när Bangen har funnit i Stadsparken sedan 1990. Men jag efterlyser ett nytänkande. Det går inte att köra i samma gamla hjulspår och tro att kommunen ska ställa upp med pengar. Det är andra tider i dag.

Serveringsytor

Enligt Sven-Olov Sundqvist skulle den södra parkeringen mot Jernvallsskolan användas till serveringsytor.
- Jernvallen är ju inhägnat förutom en liten bit mot nya fotbollsplanen, berättar han. Det ska heller inte vara något problem att göra en tillfällig husvagnsparkering.
Förutom att Sandvik har sin årliga bolagsstämma i hallen har musikalen Chess haft flera föreställningar där. Även Galenskaparna med After Shave har gjorde föreställningar där.
Eftersom Bangen numera hålls veckan efter midsommar finns det ingen konkurrerande aktivitet i hallen.

JÖRGEN LARSSON