Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bangkokflygningar ställs in

/
  • Även Thai Airways har tills vidare ställt in alla flygningar mellan Stockholm och Bangkok. Bolaget följer utvecklingen och fattar ett nytt beslut under dagen.

På grund av de politiska oroligheterna i Thailand meddelade SAS på onsdagsmorgonen att man ställer in alla flyg till Bangkok.
Är du på plats i Bangkok? Eller på väg? Hör av dig till oss!

Annons

Under natten till onsdagen tog demonstranter kontrollen över Bangkoks internationella flygplats, Suvarnabhumi. SAS har ställt in sina flyg till och från Bangkok. Sveriges ambassad i Bangkok befarar att flygplatsen kan förbli stängd i flera dagar.

Demonstranterna vägrar lämna den internationella flygplatsen, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
– Lösningen är inte att upplösa parlamentet. Om Somchai avgår kan vi prata igen om huruvida vi tänker förhandla, sade Pibhop Dhongchai.
– Hur som helst stannar PAD vid Suvarnabhumi-flygplatsen, tillade han.

Arméchefen förnekar att en militärkupp har ägt rum. Men han manade regeringen att snarast upplösa parlamentet och utlysa nyval.
– Regeringen har fortfarande full kontroll. Det här är den väg att gå för att lösa problemen som har försatt vårt land i en djup kris.

Innan det kan bli tal om förhandlingar om att häva blockaden av den internationella flygplatsen i Bangkok måste premiärminister Somchai Wongsawat avgå, slår PAD-ledaren Pibhop Dhongchai fast.
– Han måste avgå och sedan det beror på utfallet sedan av förhandlingarna om vi kommer lämna Suvarnabhumi-flygplatsen, sade han enligt nyhetsbyrån AFP.
Somchai väntades återvända till Bangkok från ett toppmöte i Peru på eftermiddagen. Hans flyg omdirigerades till en annan flygplats, men hans medarbetare vill inte säga vart.
Thailändska medier rapporterar att han överväger att utfärda undantagstillstånd i Bangkok.

Flygbolaget SAS ställer tills vidare in alla flygningar till Bangkok. SAS följer nu utvecklingen och återupptar flygningarna när de thailändska myndigheterna bedömer att det är möjligt.
På torsdagen skulle två SAS-plan ha avgått till Bangkok, ett från Arlanda och ett från Köpenhamn. Redan sent på tisdagskvällen ställdes ett flyg in från Köpenhamn.

Många som redan har bokat ringer och undrar vad som nu händer med deras flygning till Thailand, enligt Vingresors informationschef Magdalena Öhrn.
– Däremot har vi inte fått några avbokningar, tvärtom har vi fått flera bokningar, säger hon till TT.

Vingresor har just nu 4 500 resenärer i Thailand, varav 130 i Bangkok. Majoriteten är i Phuket och Krabi. Högsäsongen börjar i mitten på oktober och kulminerar under jul och nyår.
– Nu avvaktar vi vad som händer i landet. Vi följer hela tiden UD:s rekommendationer och vi har ständig kontakt med dem om läget, säger Magdalena Öhrn.
Fritidsresor, som har cirka 6 000 resenärer i Thailand, får också en del samtal från personer som har bokat resor.
– Det är ingen anstormning direkt, men en del undrar vad som händer nu. Det är väldigt få av våra resenärer som åker till Bangkok och vi har inte haft några avbokningar ännu, säger informatör Marie Malmros.
Samtidigt meddelar Thai Airways att samtliga passagerare har fått lämna det flygplan som landade i morse, svensk tid, på den gamla flygplatsen i Bangkok, Don Muang.

Hör av dig till oss! Maila

Mer läsning

Annons