Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bankomat riggad av bedragare

I torsdags avslöjades ett försök till så kallad skimming mot SEB:s uttagsautomat på Nygatan.

Det var någon som skulle göra ett uttag eller som bara passerade automaten på Nygatan som regerade på att något såg konstigt ut.

En polispatrull som skickades till platsen kunde avlägsna en plastkåpa och annan utrustning som inte hörde till den ordinarie automaten.

I stället har någon eller några monterat dit anordningen för att antingen kunna läsa av magnetremsan på bankomatkorten eller lagra knappkoden som kunden slår in före uttaget.

Patrullen tog den olagliga utrustningen i beslag. På polisens tekniska rotel hade man under fredagen inte börjat undersöka beslaget och det är fortfarande oklart exakt hur bedrägeriet var upplagt.

Vare sig på polisens samordningsavdelning eller på SEB kände man till att någon kund fått sina konton länsade.

– Vi märker det först när kunden gör en reklamation angående obehöriga uttag, säger Kerstin Ottosson, informationschef för SEB Kort.

Om någon eller några drabbats av skimming, det vill säga att utomstående kommer över och uttnyttjar informationen på ett bankkort, kommer att klarna under nästa vecka.