Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara en tidsfråga...

Bara en tidsfråga innan en dödsolycka inträffar utmed Hemlingbyvägen. I ena änden av Hemlingbyvägen ligger Hemlingby friluftsområde, ett område med dagliga stora besökarantal. Vägen dit är satt till 30 km/tim utmed den mest tätbebyggda delen av vägen. Utmed vägen har barn sin skolväg inklusive korsande av vägen, och det finns ett dagis med föräldrar som hämtar/lämnar till fots eller per cykel. Snitthastigheten på vägen ligger i praktiken på cirka 50 km/tim, ofta mer – särskilt den tunga trafiken kör ofta fortare än 50 km/tim till/från Hemlingby friluftsområde.

I Villastaden bygger kommunen bort problemet med för hög hastighet, men i Hemlingby lyser både polis och kommun med sin frånvaro, och inget intresse tycks heller finnas i frågan, trots försök till kontakt och trots stora besökarantal till friluftsområdet. Förstärkt skyltning, ”flaskhalsar”, fartkontroller, hastighetsdisplayer för den som överskrider 30 km/tim, och så vidare är konkreta åtgärder. Men inte utmed Hemlingbyvägen. Frågan är om någon ens bryr sig om att fundera över tillbudet den 24 mars?

Hemlingbymamman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare