Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara kallt vatten kom ur kranarna

GÄSTRIKE-HAMMARBYI flera veckor har ett tio- tal hyresgäster i Gästrike-Hammarby varit utan varmvatten.

Telefonsamtal till hyresvärden Sandvikenhus har inte lett någon vart. Men i går när Gefle Dagblad ringde så dröjde det bara någon timme innan hett vatten åter strömmade ur kranarna.

- Vi har fått värma vatten på spisen både till duschar och disk. Och ingen har kunnat säga när eländet skulle ta slut, säger Bertil Kvist, en av hyresgästerna.

Historien började för någon månad sedan när en värmeanläggning skulle bytas.

- Det blev mer trassel än vi hade trott. När vi började så upptäckte vi att den gamla oljepannan var i sämre skick än vad vi hade väntat oss, säger Kenneth Wickström på Sandvikenhus.

Hyresgästerna på Tvärgatan menar att de aldrig blivit informerade om att värmepannan skulle bytas ut eller vilka konsekvenser det skulle kunna få.

- Vi fick själva fråga killarna som var här och jobbade. Vi sa att varmvattnet var helt borta och frågade när det skulle komma tillbaka, men de visste inte, säger Bertil Kvist.

När GD kontaktar Sandvikenhus på förmiddagen säger Kenneth Wickström att man är tvungen att stänga av värmen då och då under arbetets gång.
Han medger att informationen till hyresgästerna kan ha brustit. Men framför allt låter han förvånad.

- Till och från kan jag tänka mig att det varit dåligt med varmvatten men jag tror inte att det kan ha varit hela tiden. Något sådant har jag inte hört, säger han.

Någon som är mer insatt i ärendet finns inte på plats. De har gått på semester.

Hyresgästen Gunilla Birgersson blir upprörd när hon får höra det.

- Så sent som i fredags ringde jag Sandvikenhus och sa som det var och krävde avdrag på nästa hyra för att vi tvingats stå ut med detta. Men de bara hänvisade till chefen som var på semester. Det här har skötts otroligt dåligt tycker jag.

HANNA JANSSON