Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara oavgjort för SIF

Inte en seger på tio försök – Sandvikens IF har inte vunnit en seriematch sedan september. Mot Luleå blev det "bara" en poäng.

– Det sitter mentalt, vi har ju svårt att slå tio passningar i rad till varandra, konstaterar Andrew Stadler

När SIF vann med 3–0 mot Eskilstuna 9 september var det också senaste gången som laget vann en match i norrettan.
Laget avslutade förra säsongen bedrövligt med fem förluster och två oavgjorda resultat.
Och inte har det börjat speciellt mycket bättre den här säsongen. Efter två raka förluster blev det åtminstone en poäng mot Luleå, men det var knappast något att glädja sig åt.
Inte med tanke på hur spelet såg ut – den enda bortslarvade passningen efter den andra.
– Nej, vi är så försiktiga i allt vi gör, så tveksamma hela tiden. Just nu sprider vi ingen bra karma på planen, säger SIF-tränaren Tony Andersson, och förklaringen till det hittar han i den dåliga inledningen på serien.
– Det påverkar naturligtvis, det vore naivt att tro nåt annat.
• Vad kan du som tränare göra för att bryta trenden?
– Det hjälper inte att ställa sig och skälla, man måste hitta tre-fyra spelare som kan stå upp där ute och leda de andra. Ge rätt ansvar till rätt spelare, det är vad det handlar om.
För tredje matchen i rad hade han bytt toppforward. Efter Emil Wigren och Björn Berglund var det nu dags för Andrew Stadler att ta hand om positionen längst fram.
Han tackade för det genom att göra mål redan efter dryga minuten, på en passning snett inåt bakåt från Andreas Sipuri. Men sen blev det inte så mycket roligare. Luleå vände 0–1 till 2–1 och låg närmast tre poäng innan Andreas Sipuri lyckades kvittera för SIF, den här gången framspelad av Stadler.
En poäng, med ett nödrop. Och till och med Luleå-spelarna kände av de rödkläddas ångest.
– Hade någon erbjudit 2–2 efter en kvart hade jag tagit det direkt. Nu känns det lite surt att vi inte lyckades vinna, säger Luleåtränaren Fredrik Waara.
Andrew Stadler, tillsammans med Sipuri, var minst ångestfylld. Men det räcker inte, fler måste kliva fram i SIF.
– Det sitter mentalt. Första halvan i fjol hade vi suveränt passningsspel, men nu kan vi knappt slå tio passningar i rad till varandra. Jag vet inte vad det beror på, men vi behöver bättre självförtroende, säger Stadler, nyfriserad dagen till ära.
Det så karaktäristiska hårburret var borta, till fördel för en mer traditionell, kortsnaggad frisyr.
– Ja, ha ha, jag har haft krulligt hår sen jag var 14-15 nånting, och ville veta hur jag såg ut utan. Tycker det blev rätt bra ändå, men skägget är kvar, det rör jag inte.
SIF ställde upp utan Hjalmar Öhagen, med ljumskproblem, och småskadade lagkaptenen Jens Åberg.
Redan på fredag är det dags för nästa match – borta mot Eskilstuna.

Sandvikens IF-IFK Luleå 2-2 (1-0)
1-0 (1.20) Andrew Stadler, pass snett inåt bakåt från vänster från Andreas Sipuri, 1-1 (57) Magnus Tappert, 1-2 (62) Daniel Ahonen, 2-2 (72) Andreas Sipuri, pass från höger från Andrew Stadler.
Så här spelade SIF: Rickard Andersson - Tobias Wanke (Emil Vigren, 65), Davis Simbo, Oliver Ekroth, Jimmy Hansson - Gustav Källberg (Sereya Esa Mobaraki, 75), Andreas Gillström - Jonathan Hellström (Jack Sharples, 65), Björn Berglund, Andreas Sipuri - Andrew Stadler.
Varning, SIF: Oliver Ekroth (42), Gustav Källberg (60). Luleå: Patrik Pettersen (46), Vladimir Lazarev (52), Linus Johansson (60).
Publik: 591.
Domare: Björn Särnbrink.