Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara plus för biennalen

Omsättningen blev över förväntan för Teaterbiennalen och i längden Gävles näringsliv.

Även om teatermänniskor inte konsumerar lika mycket som kongressdeltagare.

14 och en halv miljon kronor omsatte Teaterbiennalen. Det gick alltså helt enligt målet som var uppsatt på 12 till 15 miljoner kronor. 1 587 deltagare intog Gävle.

Var och en av dem beräknas ha lagt ut cirka 3 000 kronor om dagen på boende, mat och shopping utöver föreställningar och seminarier.

Nästan 12 000 teaterbiljetter såldes varav cirka 1 000 till Gävlebor. Lokalbefolkningens biljettköp är dock inte inräknade i statistiken.

– Teaterfolket är en grupp som vanligtvis omsätter mindre än till exempel kongressdeltagare. Det blev ett bättre utfall ekonomiskt än vad det brukar bli på liknande arrangemang, säger Elisabeth Hugg projektledare för Gävle Convention Bureau.

Organisationen är en del av Gävle kommun, men finansieras också av näringslivet och har till uppgift att profilera Gävle som konferensstad.

Tältets restaurang vid Gasklockorna som drevs av Gefle Gourmetservice omsatte inte riktigt så mycket som beräknat.

Men eftersom festivalen var utspridd i stan så gjorde det att folk konsumerade mer på det hela taget, enligt Elisabeth Hugg. Busslinje 14 var gratis för deltagarna, men många valde också att åka taxi.

Det stundtals gråmulna vädret är en trolig förklaring till detta. Elisabeth Hugg tror att det finns goda chanser att deltagare vill komma tillbaka till Gävle.

– Förutom att genomförandet varit en succé så tror jag folk har känt sig väldigt välkomna av Gävle. En eloge till arrangörerna och alla volontärer för ett gott värdskap, säger Elisabeth Hugg.