Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara tre vill bli turistchef

När Gävle kommun sökte en turistchef ansökte bara tre personer. Ingen av dem uppfyllde kommunens krav. Därför står Gävle nu utan turistchef inför sommaren.

Vid årsskiftet tog kommunen över turism- och marknadsföringsarbetet från Gävle & Co som haft uppdraget på entreprenad. I stället bildades det nya kommunala kontoret Destination Gävle. Tanken var att anställa en chef för detta kontor som skulle få den nyinrättade titeln turistchef.

En konsultfirma kontaktades för att sköta rekryteringen av en turistchef. Men resultatet blev klent. Enligt kommunledningskontorets chef Helén Åleskog lyckades konsultfirman bara hitta tre kandidater till jobbet. Dessa tre kom på intervju men ingen uppfyllde kraven.

– Vi har lagt ner den ansökan tillfälligt nu och kommer att fortsätta att rekrytera efter sommaren, säger Helén Åleskog.

Hon är förvånad över att inte fler har varit intresserade av tjänsten, som hon ser som en mycket viktig position på kommunen.

– Vi vill jobba mer offensivt med turismsatsningen. Turismen är en näring som alltid är på frammarsch och den inhemska turismen ökar alltid i lågkonjunkturer, säger Helén Åleskog.

Gävle kommuns informationschef Anna Östman är tillförordnad turistchef tills en permanent chef har rekryterats.