Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara uppåt i SAIK

Här är den hemliga förklaringen till SAIK:s strålande säsongsinledning.
Ny och bättre träning under den förre skrinnaren Sebastian Falks ledning ligger bakom drömöppningen som fört Sandviken till toppen.
– Han har gett hela laget en nytändning, säger stjärnan Magnus Muhrén sedan SAIK besegrade mästarna Edsbyn med 11–5.

Annons

För första gången, efter tio försök i serie och slutspelsammanhang, vann SAIK i Edsbyns inomhushall. Efter matchen var glädjen på topp hos de nya serieledarna och flera spelare och ledare hyllar nu den förre skridskostjärnan Sebastian Falks intåg i laget.

– Han ger mycket energi och vill tillföra något till laget, säger exempelvis Magnus Muhrén.

– Han är väldigt duktig på det han gör och är en person som är engagerad och får grabbarna motiverade. Vi ser fräscha ut, säger tränaren Stefan Åkerlind.

Sebastian Falk, som slutade på elitnivå för ett antal år sedan har tidigare hjälp Ockelbos basketlag, men nu riktat in sig på att hjälpa SAIK:s bandylag på heltid. Och Falk fungerar inte bara som inspirationskälla – han har också sett till att SAIK nu tränare både hårdare och annorlunda.

Bland annat har styrketräningen ändrats helt.

– Ja, vi har dragit ned på skivstången. Nu handlar det mer om funktion, att se till att varje led i kroppen gör vad den ska göra. Vi har inga dåliga knän eller ljumskar längre, menar Falk.

Dessutom har Falk lagt stor fokus på rätt skridskoteknik.

– Vi har tränat mycket på att göra sätt saker i åkningen under hög puls, det är jätteviktigt, säger han.

Så här långt ser samarbetet med Sebastian väldigt lyckat ut för Sandviken. Tre raka segrar varav två mot de tippade topplagen Västerås och i går Edsbyn.

Magnus Muhrén, som ser ut att vara tillbaka i gammalt gott slag, ser bara fördelar med Falks nya träning.

– Jag har inte mått så här bra på länge. Jag har haft två riktiga ”pissår”, säger Muhrén och tänker på sin misslyckade proffssejour i Ryssland.

– För min del har det handlat om att komma tillbaka som spelare och jag tycker att det har börjat ge resultat och dessutom är ju ”Sebbe” en härlig person som ger mycket energi. Det mår man bra av, säger Muhrén som också berättar hans omtalade rygg nu känns riktigt bra.

Och i går var ”Murren” hjärnan bakom flera av målen när SAIK malde ner Edsbyn.

– Jag tycker vi visar igen att vi är på gång. Vi genomför det på ett bra sätt, vi hade en liten dipp i World cup, men nu spelar vi rätt.

Och SAIK visade verkligen att laget inte bara består av Patrik Nilsson, som stundtals var osynlig i går. Visserligen gjorde Patrik två mål mot slutet av matchen men SAIK:s styrka låg i att hela laget fanns med och bidrog. Till exempel var där hela sju stycken målskyttar.

– Klart jag var orolig att jag inte fick in någon boll, skämtade Nilsson innan han mer kontrollerat svarade:

– Ibland kommer målen i början i bland på slutet. Skönast i dag var att vi äntligen kunde vinna här mot Edsbyn.

Mer läsning

Annons