Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnpsyk stängs i Sandviken

Den barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen i Sandviken stängs. Det står klart sedan en majoritet i landstingsfullmäktige i Gävleborg i dag röstat för en neddragning inom verksamheten.

Sex miljoner kronor ska sparas inom länets barn- och ungdomspsykiatri. Resultatet blir att mottagningarna i Sandviken och Söderhamn avvecklas och att vården koncentreras till Gävle, Bollnäs och Hudiksvall.
Både höger- och vänsteroppositionen kritiserade förslaget. Det är fel att spara på psykiskt sjuka barn, menade de. Nedddragningen gör att många patienter får längre till behandling och att vissa därmed riskerar att inte komma under vård i tid.
Socialdemokraterna, Centern och Miljöpartiet stödde förslaget och menade att centraliseringen ger möjlighet att förbättra spetskompetensen i verksamheten.
Beslutet innebär att mottagningen i Sandviken stängs redan till sommaren.