Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Baron ny godiskung

Förre simstjärnan Bengt Baron blir ny VD för godiskoncernen Leaf som bland annat tillverkar Ahlgrens bilar och Läkerol. Han kommer närmast från posten som VD för Vin och sprit.

Bengt Baron slutade som VD på Vin och sprit den sista oktober förra året, strax efter att det statliga spritföretaget köpts upp av franska Pernod Ricard.

– Jag har unnat mig att vara lite ledig sedan dess och funderat på vad jag vill göra och nu har jag hittat det, säger Bengt Baron.

Den 17 augusti tillträder han posten som VD för Leaf. Han kommer att bo kvar i Stockholm. Men det blir en del resor eftersom det svenska huvudkontoret ligger i Malmö och tillverkningen i Gävle. Dessutom har koncernen verksamhet och fabriker i flera andra länder i Europa, totalt omsatte koncernen sex miljarder kronor förra året.

– Det känns jättekul att få arbeta med att bidra till att fortsätta utveckla de starka varumärken som Leaf har, säger Bengt Baron.

Han är inte helt obekant med produkterna i Leafs utbud.

– Just nu är jag förtjust i Läkerols nya tuggummin, annars har jag ju vuxit upp med Läkerol och Ahlgrens bilar, säger Bengt Baron.

Trots lågkonjunkturen så tror inte Bengt Baron att framtiden för försäljningen av sötsaker behöver vara alltför dyster.

– Man måste vara ödmjuk och vi kommer säkert att påverkas. Men jag tror att människor vill unna sig lite njutning även i dåliga tider, säger han.

Några besked om framtiden för fabriken i Gävle kunde Bengt Baron inte ge igår. Men han lovar att komma på besök för att se produktionen med egna ögon. Om han även passar på att gå på hockey i Läkerol arena i samband med Gävlebesöket återstår att se. I sådana fall kanske han kommer att stå i bortaklacken.

– Jag har hållit på Södertälje sedan 1969, avslöjar Bengt Baron.