Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Basket - ny del av parken

Den lyser upp Stadsparkens grönska med sina klarblåa och röda färger. De vita linjerna har samma mått som planerna i den amerikanska basketligan, NBA. I dag invigs Mr. Baskets hjärtebarn som han har kämpat för i nästan två år.

Bakom Parkbadet i Sandviken fick den ligga, den nya basketplanen. Krister Lindmark, som lite skämtsamt har kallats Mr. Basket, berättar att de tidigare hade en mindre plan på samma ställe, men den dög inte riktigt.

– Vi fick en mindre plan för fyra år sedan. Den låg också här och det var kommunen som föreslog platsen. Men redan då, när den var klar, insåg jag att det behövdes en större plan.

Först tänkte de placera den nya planen i Björksätra där basketlagen tränar, men Krister Lindmark tänkte om. Och det var på grund av stöket i Stadsparken han gjorde det.

– Det har varit mycket stök här i parken och med en basketplan här ska det förhoppningsvis lugna ner sig. Det blir ju tryggare att gå förbi om det är en massa människor här och spelar. Vi vill hjälpa till att göra parken trevligare, säger han.

Finansieringen har han ordnat genom Gästriklands Idrottsförbund som har bidragit med 400 000 kronor. De resterande 330 000 kronorna har kommunen skjutit till. Planen är klar och invigningen står för dörren, men Krister Lindmark har redan nästa projekt i blicken.

– Jag vill bygga en läktare här bredvid. Men jag har inte sagt det till kommunen ännu. Det får bli nästa år, nu finns det inga pengar till det.

Krister Lindmark talar sig varm om nykomlingen i parken och berättar att basketlandslaget som ska vara med i Special Olympics kommer och spelar en match i dag.

– Det är lite extra roligt eftersom tre av de tio spelarna kommer från Ockelbo, det är vi stolta över.

Men det är många andra som har hört av sig och är positiva till den nya basketplanen.

– Basketdistriktet har hört av sig och är riktigt glada åt det här. Det här är ett lyft för vår klubb, berättar han.

Invigningen äger rum i dag klockan ett och håller på till klockan fyra. Planen kommer att användas av Björksätra Basket när de tränar. Men utöver det är den till för allmänheten.