Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Basketspelare tar över Rådhustorget

GÄVLEDen 13 juni är det streetbasketpremiär på Rådhustorget, men redan på fredagseftermiddagen tjuvstartade tre Sätralag samtidigt som de städade torget inför sommarens matcher.

Då samlades LSB, Lilla Sätra basket, basketlaget för de lite äldre killarna och tjejlaget för att tillsammans med sin tränare Moussa Ndiaye sopa bort glas, stenar och annat skräp.
Lagom till sommaren har Block 17 och kommunen satt upp två korgar och gjort streetbasketbana av den tomma platsen framför Rådhuset.
- Alla är välkomna, säger Moussa Ndiaye.
Han kommer att finnas på plats med sina lag några dagar i veckan under sommaren, men alla som vill kan ta med en boll och spela när de har lust.
- Det här är det bästa stan kan få. Då slipper de vara på Stortorget.
Han berättar att han tränar nästan 150 barn och ungdomar.
- Vi tränar åtta timmar i veckan, säger Bova Kaderi i LSB.
Han och lagkompisarna berättar att de hållit på kanske ett halvår och att de för några veckor sedan vunnit en cup. Alla tycker att det är kul.
- Man får mycket motion, säger Ardalan Rahmani.
Efter att ha sopat färdigt skulle de tre lagen också provspela, men den riktiga invigningen är först den 13 juni. Då blir det kalas på torget, med basketspelare från Ockelbo och kanske också från Stockholm, breakdance och tävlingar.

ANNA BAGGE