Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Basshunter till Gävles Sommarkväll

Huvudartisten för onsdagen den 13 juli i samband med Sommarkväll i Gävle är nu bokad.

Det blir Basshunter, som här gör sin enda Sverigespelning i sommar. Han är bland annat känd för Big Brother-låten och ”Boten Anna”.

Jonas Erik Altberg, som han egentligen heter, är 25 år och kommer ursprungligen från Halmstad. Musikproducerandet började som en hobby för drygt tio år sen. Han producerade förut eurotrance med musikprogrammet FL Studio i sin hemmastudio. I dagens läge producerar Basshunter sin musik i musikprogrammen FL Studio och Logic Studio.

”Boten Anna” blev en jättehit i Sverige och 2008 släpptes en engelskspråkig version av låten med titeln ”Now You’re Gone”. Den nådde första platsen på Englandslistan. Med fem veckor i topp ligger låten på delad andra plats bland svenska långkörare på Englandslistan, endast slagen av ABBA:s ”Dancing Queen”, som toppade listan sex veckor.

I april 2011 gick Basshunter in i Big Brother 2011-huset i Sverige och spelade in låten ”Fest i hela huset” tillsammans med deltagarna. Låten gick senare upp som nummer ett på iTunes-listan över mest nedladdade låtar.

Nyligen stod Altberg stod åtalad i en skotsk domstol för att han i december förra året skulle ha ofredat två kvinnor sexuellt. Kvinnor som han hade träffat på ett så kallat ”meet and greet” efter en spelning på nattklubben Kitty’s i Skottland.

Under tillställningen påstås han ha antastat kvinnorna och skall bland annat ha dragit upp trosorna och blottat en av kvinnornas kön. Domaren ansåg emellertid att de två kvinnornas vittnesmål inte var tillförlitliga och valde därför att frikänna Altberg helt.

Sommarkvällarna i Gävle inleds onsdagen den 6 juli med bland andra The Playtones. 13 juli är Nickelodeondagen med Timotei, Amy Diamond, Love Generation, Svampbob Fyrkant, Alice, Sean Banan, Sara Varga, Sigge Scandic och Dora. Och så Basshunter som kvällens huvudartist. 20 juli tar Zillah & Totte hand om barnen medan The Moniker är gäst i soffan och 27 juli är det Lasse Berghagens tur att ta plats medan Linda Bengtzing är huvudartist.