Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa webben: Borgisnytt

Borgisnytt är landets bästa webbaserade skoltidning.

I veckan fick elever från Gävleredaktion ta emot Lilla journalistpriset på Gröna Lunds stora scen.

Det är tidningen Dagens Nyheter som delar ut Lilla journalistpriset till landets bästa skoltidningsredaktioner på högstadie- och gymnasienivå. Både webb- och papperstidningar fanns med bland de nominerade, däribland Borgisnytt som görs av elever på Borgarskolans medie- och samhällsprogram.

– Vi var en av fyra tidningar som nominerats i webbkategorin och fick åka ner till Gröna Lund i onsdags. Att vi skulle vinna hade vi ingen aning om, säger Elin Hagelin i klass MP3.

Röda mattan låg utrullad när eleverna anlände och de hann med att åka några av nöjesfältets attraktioner innan det var dags för prisutdelningen. Motiveringen till att Borgisnytt utsetts till vinnare i sin kategori löd så här:

”Borgarskolans webbtidning har framför allt lyckats mycket bra med innehållets mix. Dessutom har de riktat sig tydligt till den tänkta målgruppen, skolans elever, men också tilltänkta under vinjetten ”Varför ska man gå på Borgis?” Utformningen är enkel, lättöverskådlig och konsekvent och har ett formspråk som är typiskt för nyhetssajter. Läsare engageras vidare i att delta i omröstningar, bildinskick och redaktionens arbete. Mycket bra jobbat!”

– Vi fick ett diplom och en check på 10 000 kronor. Pengarna kommer nog att gå till skolutrustning, till exempel kameraobjektiv. Men vi ska även fira med tårta, säger Elin Hagelin.