Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båtbrand i ån tros vara anlagd

En båt vid Södra Skeppsbron i Gävle eldhärjades i går kväll. Ingen människa kom till skada men polisen misstänker att branden var anlagd.

Annons

Det var strax före klockan 19 som Räddningstjänsten larmades till platsen. En cirka tio meter lång plåtbåt med träöverbyggnad stod i ljusan låga. Båten låg förtöjd vid Södra Skeppsbron i närheten av Provinsbanken.

Båten blev i det närmaste utbränd. Eftersläckningen försvårades av att det fanns en gasolflaska kvar ombord och brandmännen fick vara extra försiktiga.

Ingen människa fanns ombord vid branden. Båtens ägare, en man i 60-årsåldern, kontaktades men varken han eller någon annan har kunnat ge någon förklaring till hur branden uppstått. Polisen misstänker därför brott och spärrade i går av platsen. I dag måndag kommer en teknisk undersökning av brandplatsen att göras.

Ungefär samtidigt med båtbranden fick Räddningstjänsten åka till Andersberg och ta hand om en hotande lägenhetsbrand i ett hyreshus på Tordönsgatan. Lägenhetsinnehavaren, en 49-årig kvinna, hade glömt spisen på. På spisen låg papper och det uppstod rökutveckling. Ingen människa skadades.