Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båtbranden var anlagd

Allt tyder på att båtbranden vid Södra Skeppsbron var anlagd.
– Värdet på båten och spridningsrisken gör att vi rubricerar händelsen som mordbrand, säger polisens presstalesman Hesam Akbari.

I morse besökte polisens tekniker den utbrunna båten vid Södra Skeppsbron . Räddningstjänsten fick larmet några minuter i sju på söndagskvällen. När de kom fram var båten redan övertänd och släckningsarbetet försvårades av en gasolflaska som fanns ombord på båten.

När teknikerna besökte båten imorse kunde de konstatera att dess träöverdel var så gott som utbränd. Men eftersom skrovet är av metall har den inte sjunkit till botten trots den kraftiga branden. När teknikerna var klara kunde de konstatera att branden startat under en glaslucka i båtens för.

Eftersom polisen inte hittade någon naturlig förklaring till branden drog teknikerna slutsatsen att den var anlagd. De har också säkrat visa spår som har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, för analys. Den stora spridningsrisken och värdet på den utbrunna båten gör att polisen rubricerar händelsen som mordbrand.