Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båtbyggarprojekt i hamn på Polhem

GÄVLE - Det var något i hästväg. 3,69! Det är en mycket bra tid. Tävlingsledaren Göran Lundström var i går entusiastisk över de farkoster som gymnasieeleverna på Polhemsskolan har konstruerat.

Annons
I åtta veckor har ett båtbyggarprojekt pågått på Polhemsskolan. Eleverna som går andra årskursen på teknikprogrammet data/el har haft uppdraget att konstruera en flytande farkost som drivs framåt med ljus som bränsle.
I går redovisades resultatet. Teknikgurun Göran Lundström, alias Ingenjör Lundström, fungerade som domare när båtarna tävlade mot varandra i en specialbyggd inomhusbassäng.

- Förra året drevs båtarna med en gummisnodd. I år är det fotoceller istället och eleverna får belysa farkosterna med en 150 watts-lampa, säger Sofi Jonsevall, fysiklärare på Polhemsskolan och ledare för projektet.

Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se