Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båtstöld stoppar fisketuren

FORSBACKA
Sommarlovet hade precis börjat när Bo Walldéns 15-årige son bröt båda benen i en crossolycka. Nu är benen läkta och pojken skulle få lite kompensation i form av fisketurer. Tyvärr blir det inte så. I helgen stals Bo Walldéns båt.

- Vi pumpade ur den i fredags och i söndags skulle jag och grabbarna titta till den igen. Då var den borta, berättar Bo Walldén.
Inte nog med att tjuvarna hade skruvat bort öglan i bryggan, de hade också stulit en trailer i båthamnen vid Ångbåtsbryggan i Forsbacka som de backat ner och dragit upp båten på.
- Det syns att de kört fast några gånger, säger Bo Walldén.
Det är inte helt lätt att ta upp en båt och därför tror han att det varit minst två tjuvar.

Stölden polisanmäld
Den stulna båten är en Buster XL. 5.30 meter lång och försedd med en 100 hästars utombordare av märket Yamaha. Båten är i aluminium och har en blågrön rand på båda sidor. Även styrpulpeten är i samma färg. Båten värderas till 200 000 kronor.
- Man blir chockad. Allt är borta. Sönerna var med mig och de blev jätteledsna. Stölden är polisanmäld och efterlysningen går ut över hela landet. Jag tror inte jag får tillbaka den men det går i alla fall inte att köra i Storsjön med den.

Såg fram emot fisketgurer
Bo Walldén har påpekat för båtklubben att öglorna inte räcker.
I stället tycker han att det borde ha suttit härdade ringar med dold förankring vid bryggan.
Mest besviken är Bo Walldén för sönernas skull. 13-åringen fick väl ett bra sommarlov men 15-åringen som gått gipsad och haft ont hela sommaren hade verkligen sett fram mot höstens fisketurer.
- Det vore trevligt att få tillbaka båten, säger Bo Walldén med en resignerad suck.

MONIQA SWÄLAS
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se