Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre och bättre match för match

Sandviken har fått upp ångan i Norrlandstvåan. Den tredje raka segern kom via 1–0 (0–0) i länsderbyt mot Hudiksvall.

Ett straffmål av Björn Berglund såg till att ordna poäng som tar Sandviken uppåt i tabellen och tränare Anders Boman gör ingen hemlighet att det är lite roligare nu än i inledningen av serien.

– Känns som vi har vuxit in i serien på allvar nu. Vi klarar av att vara det spelförande laget på ett helt annat sätt än i början, menar han.

Och nog var man det spelförande laget i den här matchen. Men speciellt roligt var det inte för de 607 i publiken, inte i första halvlek åtminstone då det knappt skapades några målchanser alls. Hudiksvall spelade med ett kompakt försvar vilket gjorde det svårt för Sandviken.

– Ja, dom gör det bra och har fokus på att försvara sig. Tycker ändå att vi försöker och framförallt så blir vi inte stressade utan vi har tålamodet och vi pratade i halvtid om att fortsätta så för att ta energi ur dom, säger Anders.

Målet kom nio minuter in på andra halvlek då ett inlägg från vänsterkanten landade på en Hudiksvalls hand och domaren behövde inte tveka för att peka på straffpunkten. Och Björn Berglund tvekade inte heller när han distinkt klämde in bollen i målvaktens vänstra hörn. Ett mål som gav laget luft under vingarna och även om Hudiksvall skapade ett par kvitteringslägen, var ledningen inte direkt hotad. Tre raka segrar. Tätkänning i tabellen och ett lag med självförtroende igen.

– Det är klart att det känns lättare nu än i början och största skillnaden mot för i början är att vi är lite smartare i vårt sätt att spela. Ta hemmapremiären mot Morön t ex. Där klarar vi inte av att spela som vi gör i dag. Sett över 90 minuter så tycker jag att det här är den bästa matchen vi gjort, säger Boman.

Är det full fart mot serietoppen nu?

– Det viktiga nu är att vi känner att vi blir starkare och starkare för varje match. Man brukar prata om att ha flyt i matcher och det är inget som bara dimper ner. Det måste man förtjäna och det gör vi just nu men det gäller att alla jobbar hårt, avslutar Anders.

Sandviken avancerar till en tredje plats i tabellen, två poäng efter Ånge. Nästa match spelas på lördag. Då är det Teg borta som gäller.

FAKTA/Sandvikens IF–Hudiksvall 1–0 (0–0)

Målet: 1–0 (54) Björn Berglund (straff).

Hörnor: 4–3

Domare: Johan Thalin, Storvreta.

Publik: 607 (varav en sjumanna-klack från Hudiksvall)

Så här spelade SIF: Niklas Nyström – Adam Kelemet, Jack Sharples, Oliver Ekroth, Jimmy Hansson – Hjalmar Öhagen (Emil Wigren 69), Gustav Källberg, Jens Åberg, Andreas Sipuri (Khasan Moosa 89) – Markus Olofsson, Björn Berglund.

Ej inbytta: Rickard Andersson, Emil Molin, Sherif Abdi, Raphael York.

SIF:s tre stjärnor

3 Jens Åberg, mf

2 Jack Sharples, b

3 Niklas Nyström, mv