Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beckman: Tack för mig

Efter fyra givande, utvecklande och spännande år som riksdagsledamot för Moderaterna går jag nu vidare till andra utmaningar. När man ser tillbaka på de senaste 8 åren för alliansen så kommer det säkert att uppfattas som en mycket framgångsrik period i svensk politik. Samtidigt som en djup lågkonjunktur drabbade vår omvärld, och därmed exportindustrin, så har den inhemska ekonomin hållits igång.

Med Anders Borg vid rodret har vi lyckats hålla god ordning och reda i ekonomin samtidigt som våra skattelättnader gett en vanlig LO-familj 4000 kr mer kvar i plånboken varje månad. Genom att sänka bolagsskatten har vi även främjat Sveriges konkurrenskraft i en värld som karaktäriseras av ständigt ökande globalisering och därmed säkrat att kapital stannar innanför vårt lands gränser.

Det jag kanske ändå är mest stolt är över hur vi lyckats reformera svensk arbetsmarknad. Utanförskapet har under vår tid vid makten minskat med över 200 000 personer. Varje enskild person som får en egen försörjningsgrund att stå på innebär en stor framgång för denne och samhället i sin helhet.

Våra RUT och ROT-reformer är tillsammans med den sänkta restaurangmomsen har bidragit till att skapa tiotusentals nya jobb under en mycket svår finanskris. Branscherna som berörs av detta präglades tidigare av en hög grad av svartarbete. Utredningar från Skatteverket visar att fusket nu påtagligt trängts tillbaka och benägenheten att båda sälja eller köpa svarta tjänster kraftigt minskat. Det här är en utveckling som alla tjänat på, allt ifrån den anställda som nu fått en riktig, pensionsgrundande inkomst till vår gemensamt finansierade välfärd vars resurser aldrig tidigare varit större än nu.

Alliansen har halverat arbetsgivaravgiften för unga under 26 år vilket ökat drivkrafterna hos företag att anställa unga. Sammantaget har vår arbetslinje sänkt trösklarna till arbetsmarknaden och starkt bidragit till att 340 000 nya jobb vuxit fram sedan 2006. Av dessa har en stor del gått till både unga och utrikesfödda. Det är en klart positiv utveckling som skiljer sig tydligt från hur det sett ut i övriga EU-länder.

Valresultatet föll inte ut såsom vi hoppades då de rödgröna partierna blev större än Alliansen.

I och med detta ligger det nu på Stefan Löfven att visa att han kan få igenom en budget, ett ansvar som vilar på hans axlar och inga andras. Alliansen har hela tiden varit tydliga med att om vi inte vinner så går vi i opposition och med respekt för våra väljare lägger vi fram vår budgetmotion senare under hösten. Den som röstade på SD istället för på Nya Moderaterna för att få en förändring fick alltså eventuellt en mp – s regering under ledning av en socialdemokrat. Var det verkligen det man ville ha?

Mp skattechock mot landsbygden kombinerat med minskad valfrihet och näringsfrihet? Istället för en framgångsrik borgerlig regering så får vi nu kanske den svagaste minoritetsregering som Sverige har sett i modern tid.

Alliansen kommer under de närmaste fyra åren utgöra en hårt granskande opposition och därmed hedra det mandat vi fått ifrån alla de väljare som helst av allt hade önskat se oss fortsätta styra landet.

Lars Beckman, M

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel