Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedragare antas ha lämnat Gävle

GÄVLEMellan 15 och 20 olika bedrägeriförsök, med något undantag när, mot äldre ensamma kvinnor, har rapporterats till polisen sedan i fredags.

Annons
I går, söndag fick polisen inte in några nya anmälningar om försök till bedrägerier varför det är troligt att personerna lämnat Gävle eller också ligger lågt en tid.
- Vi har i dag bara kännedom om att ett försök till bedrägeri lyckats då en äldre dam blev av med 15 000 kronor, säger Stellan Beiron vid polisen i Gävle.
Han tror att det kan röra sig om samma personer som varit aktiva på flera andra större orter söderut eftersom tillvägagångssättet är detsamma.
Därför är det troligt att personerna åkt vidare sedan brotten börjar bli kända och äldre mer försiktiga sedan de hört eller läst om bedrägeriförsöken.
Bedragarna ringer upp och utger sig för att vara en nära släkting eller bekant som behöver pengar snabbt.
Bedragarna är mycket övertygande i sin framtoning och personuppgifter om familjeförhållanden går oftast enkelt att ta fram i offentliga register.