Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Belönad av brandkåren

GÄVLE - Tack för hjälpen, Jimmy!
Brandkårens räddningschef, Mats Granat, belönade i går Jimmy Gustavsson med diplom och medalj för "rådigt ingripande" vid en villabrand tidigare i december.

Annons
Det var vid lunchtid den 1 december som Jimmy Gustavsson, genom att slå sönder ett fönster och ta sig in i ett brinnande hus på Barnhemsgatan, lyckades förhindra en villabrand.
Med en brandsläckare han fått med sig från intilliggande Västerbergs folkhögskola lyckades han släcka branden innan brandkåren hunnit fram. Därmed hindrade han att barnfamiljen som bor i huset får fira en jul utan hem.
- Du har gjort det himla bra, det är viktigt att människor i samhället kan ta såna här initiativ, sa Mats Granat.

Han poängterade dock att man bör ha vissa kunskaper för att kunna avgöra när det är möjligt att ingripa och inte. Något som Jimmy Gustavsson hade från tidigare brandövningar under tiden som kock.
Pernilla Lindh från Folksam fanns också på plats i går för att överräcka en uppmuntran bestående av 500 kronor i en global miljöfond och en väska som bland annat innehöll första hjälpen-utrustning. Även Jourstina Osman fick detta för att hon varit inblandad vid brandsläckningen.
- Det var kanonbra och ska uppmuntras. Det hade kunnat sluta illa, sa Pernilla Lindh.
Jimmy Gustavsson själv är också nöjd med det han gjorde.
- Det känns skönt och jag är glad att jag kunde rädda huset åt familjen, säger han.
Om Jimmy Gustavsson i framtiden skulle upptäcka en brand tvekar han inte inför att göra om bedriften.
- Kan jag ingripa så gör jag det, säger han.
Karin Forslund