Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bendrot blir ny vd för Ostkustbanan

Den tidigare statssekreteraren Ingela Bendrot blir ny vd för Ostkustbanan.

53-åriga Bendrot var tidigare statssekreterare hos förra infrastrukturministern Catharina Elmsäter Svärd mellan 2012 och 2014.

Nu blir hon alltså ny vd för järnvägen mellan Stockholm och Sundsvall.

– Vi är glada att vi lyckats rekrytera Ingela Bendrot. Hon har en gedigen erfarenhet av infrastrukturplanering och transportpolitik och ett väl utvecklat personligt nätverk inom såväl politik som näringsliv, säger Peder Björk, ordförande i Ostkustbanan i ett pressmeddelande.

Bendort har en bakgrund inom Moderaterna och har bland annat suttit i kommunfullmäktige i Kalmar och Oskarshamn. Hon har även varit miljöchef på Skanska och biträdande stadsdirektör i Stockholms stad.

– Konkurrensen mellan olika infrastrukturprojekt hårdnar. Det är viktigt att Nya Ostkustbanan tydligt kan visa på betydelsen av en dubbelspårig järnväg mellan Gävle och Härnösand och de positiva effekter en sådan satsning får för hela Sverige, säger Ingela Bendrot i pressmeddelandet.

Hon tillträder sin nya tjänst den 15 maj.

Ostkustbanan ägs av bland annat Region Gävleborg.

Läs mer: Gävle lobbar för dubbelspår på Ostkustbanan