Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengtzén om Dixon: "Vi har diskuterat hans namn"

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén jobbar hårt med att hitta nyförvärv.
Om allt klaffar hoppas Brynäs presentera ett namn under kommande vecka.
– Vi hoppas att det kan smälla till då, säger Bengtzén.

Långtidsskadorna på Sebastian Enterfeldt, Jesper Ollas och Jörgen Sundqvist har tvingat Brynäs ut på spelarmarknaden.

Tre spelare ska in i truppen – och Bengtzén hoppas kunna presentera ett namn i början på nästa vecka.

– Jag jobbar stenhårt med att hitta intressanta spelare. Det kan gå mycket fort i den här branschen och om allt löser sig hoppas jag kunna presentera ett namn snart. Men jag är jäkligt noggrann. Det ska verkligen kännas bra innan vi tar en spelare, förklarar sportchefen.

Brynäsbekantingen Stephen Dixon är på väg att lämna Luleå. Forwarden har inte presterat det norrbottningarna hade förväntat sig. När Luleå mötte Örebro i onsdags stod Dixon utanför laget – det gör han även i kvällens match mot Skellefteå.

– Vi vet hur läget är i Luleå, och hans namn har vi diskuterat. Jag har själv ingen erfarenhet av honom, men han har ju varit i Brynäs tidigare och jag har hört mig runt, säger Bengtzén.

29-åringen spelade i Brynäs mellan 2008 och 2010. Kanadensaren svarade för 62 (28+34) poäng på 106 matcher. Den här säsongen har Dixon gjort 4 (2+2) poäng på 15 matcher i Luleåtröjan.

Vilken marknad letar ni spelare på?

– Hela världen, men det rör sig mycket i KHL och där kollar vi mest. Vi har även koll i Nordamerika och AHL. Det finns spelare som inte kommer att ta någon plats i NHL och letar andra alternativ.

Den kanadensiske backen Cam Barker, som har gjort över 300 matcher i NHL, är på glid från Barys Astana i KHL.

– Honom har jag koll på, men för tillfället är han inte aktuell för oss, säger Bengtzén.

Brynäs ska som sagt ha in en ytterforward, en center och en back.

– Vi prioriterar forwardssidan först. Vi jobbar hårt med att få in en forward och en center, förklarar Bengtzén.

De som drömmer om en comeback för Johan Larsson och Andreas Thuresson kan sluta drömma.

– Dom kommer inte att komma hem nu. Det är synd, men så är det. Johan kämpar stenhårt i AHL just nu och kommer att fortsätta att göra det. På grund av de skatteregler vi har i Sverige skulle Thuresson aldrig flytta hem i nuläget. Han skulle förlora alldeles för mycket pengar om han flyttade hem i år, säger Bengtzén.