Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benny Andersson hyllas i Gävle Konserthus

/
  • Benny Andersson hyllas av Sandvikens Symfoniorkester och Forsbacka Kammarkör.
  • Sonja Aldén är en av gästartisterna när Benny Andersson ska hyllas i Gävle Konserthus.   Foto: Jonas Ekströmer/TT
  • Anders Glennmark ska sjunga Benny Anderssons låtar i Gävle Konserthus.    Foto: Jack Mikrut/TT

Sandvikens Symfoniorkester och Forsbacka kammarkör gör gemensam sak på lördag för att hylla en av Sveriges största inom populärmusik, Benny Andersson.
– Det kommer att bli en otrolig blandning och, om jag får citera Gunde Svan, ståpäls rakt igenom, säger Lars Skoglund, ordförande i Sandvikens Symfoniorkester.

Annons

Gästartisterna som kommer att sjunga med symfoniorkestern och kammarkören består av stjärnor som Anders Glenmark, Sonja Aldén, Fred Johansson och Gunilla Backman. Som dirigent ser vi Anders Berglund.

– Vi har valt artisterna ihop med Anders Berglund som vi har jobbat mycket med tidigare. Han har tittat på vilka röster som passar och vilka publiken gillar. Det är många som vill spela med oss men vi hinner inte med alla, vi gör det här på vår fritid. Det är kul men lite jobbigt samtidigt, säger Lars Skoglund.

För att vara en fritidssyssla är den väldigt framgångsrik. Av Sandvikens symfoniorkesters senaste 40 konserter så har 38 varit slutsålda, så även den här. Musiken man kommer att spela på lördag sträcker sig ända tillbaka till Bennys tid i Hep Stars och kommer bland annat att innehålla filmmusik han skrivit samt, naturligtvis, låtar med ABBA och BAO.

– Alla vet ju vad ABBA betytt för svensk musik, men allting han gör känns fräscht jämt. Han har inspirerat otroligt många. Det är svårt att sätta fingret på vad som är så speciellt med hans musik, han är ett fenomen. På något sätt känns det som att man är delaktig i hans musik på en gång. Hans låtar fastnar direkt, säger Lars.

Annons