Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bensinbolag utreder explosion

GÄVLE
Tillståndet för den kvinna i 50-årsåldern som var med om den dramatiska olyckan med en exploderande bensinpump i Järbo på onsdag förmiddag uppgavs under torsdagen vara gott.

Annons
Enligt den kirurg som gått ronden på morgonen kunde kvinnan eventuellt skrivas ut redan till kvällen.
Inga säkra uppgifter om vad som orsakade olyckan finns förrän Sprängämnes inspektionen avslutar sin undersökning.
Tills vidare framstår teorin att gas som trängt upp i räkneverket antändes när kvinnan stannat för att tanka och satte igång pumpen som den troligaste.

Kontaktade anhöriga
Preem petroleum driver den obemannade besinstationen på Kungsforsvägen i Järbo.
Anställda vid bolaget var i kontakt med anhöriga till kvinnan redan på onsdagen, och även under torsdagen.
Christer Ellqvist, säkerhetschef, berättar om samtalet med maken.
- Man måste ställa upp på kundens sida. Han var sansad, en klok karl, säger Ellqvist som försäkrar att man kommer att hålla kontakten med familjen.

Extrem olycka
Enligt säkerhetschefen har företaget rutiner att falla tillbaka på även när extrema olyckor inträffar. För en sådan var det. Inom Preem redogör man för säkerheten - till exempel har en så kallad skötselman underhållsansvaret för de obemannade pumparna, och borde ha upptäckt ett synligt fel.
Det gjorde han inte nu. En källa inom Preem säger även att det var tur att kvinnan stått med ryggen till. Nu träffades hon av ett metallstycke i bakhuvudet. Hade hon haft ansiktet vänt mot den exploderande pumpen kunde det ha slutat riktigt illa.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se