Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bensinspump exploderade

JÄRBO
När kvinnan skulle tanka sin bil exploderade bensinpumpen. Hon kastades baklänges och fick ett metallstycke i bakhuvudet. Hon fördes blödande, men vid medvetande, till Gävle sjukhus.

Annons
Strax före klockan elva i går förmiddag skulle kvinnan, som är i 50-årsåldern, tanka vid den obemannade Preem-macken i Järbo. Rolf Orefjäll skulle tanka efter kvinnan och bevittnade olyckan.
- Det såg hemskt otäckt ut. Det gick så himla fort. Det small och så flammade det upp lågor samtidigt som kvinnan föll. När ambulansen hämtade henne var hon vid medvetande, men väldigt chockad, tror jag, berättar han.

Gasläckage?
Kraftig rökutveckling uppstod efter explosionen. Enligt räddningsledaren Kent Hansson kan pumpen ha exploderat på grund av ett gasläckage vid räkneverket.
Det var en boende i ett hus intill macken som larmade polisen. Hon hade då hört en kraftig smäll, sprungit ut och sett kvinnan ligga på marken intill pumpen. En förbipasserande lyckades släcka branden med en pulversläckare.
Enligt länssjukhuset i Gävle är läget stabilt för den skadade kvinnan. Hon får dock stanna på sjukhuset.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander_gd.se