Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berggrenska en av flera restauranger till salu i centrala Gävle

Ett flertal restaurangrörelser i centrala Gävle är till salu, däribland Restaurang Berggrenska. "Jag känner av läget lite så får vi se vad som händer. Men tills vidare kör vi på som vanligt", säger Berggrenskas ägare Jerker Blomqvist.

Aktiviteten på Gävles restaurangmarknad fortsätter att vara hög. Just nu ligger tre restauranger i den centrala delen av staden ute till försäljning på Blocket.

Den mest kända är Berggrenska på Kyrkogatan, som drivits av Jerker Blomqvist i fem år.

Berggrenska har de senaste åren redovisat ett resultat i närheten av noll och Jerker Blomqvist hymlar inte med att det är tufft att få det att gå runt. Ändå tror han att restaurangen har potential för rätt köpare.

I övrigt säger han att han av rädsla för att störa verksamheten och en eventuell försäljningsprocess inte vill kommentera saken närmare.

Berggrenska omsatte 4,4 miljoner kronor 2015. Begärt pris i Blocketannonsen är 2,2 miljoner kronor.

Till salu är även thairestaurangen Tom Yum Ninety Nine på Drottninggatan. Där är begärt pris två miljoner kronor. Tom Yum Ninety Nine omsatte 3,2 miljoner kronor från juni 2014 till juni 2015, enligt årsredovisningen. Bolaget redovisade en förlust på 438 000 kronor för samma period.

Läs mer: Gävle allt krogtätare – tio procent fler restauranger de senaste fem åren

Läs mer: Matildas bygger om med känd designer

Läs mer: Här är krogkungarna i Gävle

Läs mer: Restaurangbolag prickas – ekonomin för dåligt skött

Läs mer: Därför är "Tårtan" en av Gävles mest framgångsrika krögare

Läs mer: Svidande kritik mot Gävlekrogar: "Folk sägs upp på lösa grunder"