Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berggrenska gården varnas efter dans

Gästerna dansade utan att det fanns tillstånd. Berggrenska gården i Gävle får nu en varning av Gävle kommun för att det vid åtminstone tre tillfällen förekommit dans, som inte ingick i restaurangens serveringstillstånd.

Vid det första av de tre tillfällena, som restaurangen nu får kritik för, dansade mellan 30 och 40 personer på en öppen yta framför baren. Vid nästa tillfälle, den 25 juli, var kommunens inspektörer på plats och kunde ta bilder på att gäster dansade på en yta, "som enbart var möblerad med 6 st ståbord". Och vid det tredje tillfället, den 4 september, fanns även polis på plats. Poliserna bedömde inte att det handlade om spontandans och filmade dansandet. Från restaurangens sida hävdar man att det, åtminstone vid tillfället i juli, handlar om människor som bara står framför baren, inte dansar.

Berggrenska gården har tidigare under året fått kritik av kommunen för att inte efterleva reglerna. "En bild växer fram av att tillståndshavaren inte prioriterar att efterleva gällande lagar och regler, vilket är allvarligt", skriver socialtjänsten i sin utredning.

I somras skrev Gefle Dagblad om krogen Rack'n'Roll i Gävle som fick kritik av kommunen för att gästerna sett röra sig till musiken utan att det funnits tillstånd.