Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berghäll vill driva 15 apotek

När apoteksmonopolet nu har slopats siktar Gysinge Bruks nye ägare Ulf Berghäll på att ta över inte mindre än 15 apotek från Ockelbo i norr till Uppsala i söder. – Min vision är grönare och mer ekologiska apotek, säger han.

I förrgår upphörde det statliga monopolet på apotek och det är nu tillåtet för privata företag att driva läkemedelsaffärer.

Två tredjedelar av landets alla cirka 900 apotek är till salu och 150 av dem erbjuder staten till småföretagare. Som GD berättat är 14 apotek till salu i Gästrikland och Älvkarleby, varav sju till småföretagare.

En som är intresserad och har anmält sitt intresse är Ulf Berghäll, den 65-årige entreprenören från Stockholm som nyligen köpte stora delar av det så kallade vita bruket i Gysinge av Sandvikens kommun.

– Det är alltid intressant att gå in i projekt där monopol upplöses. Min förhoppning är att kunna börja sälja mer ekologiska varor och skapa ett grönare utbud på apoteken. Vi går mer och mer åt alternativa medikament och hälsokost, hellre än kemiska preparat, säger han.

Han är intresserad av totalt 15 apotek från Ockelbo i norr, Sandviken i väst, Gävle i öst och Uppsala i söder.

– Jag vill bilda en form av kluster där vi exempelvis kan skapa en gemensam personalpool. Själva huvudkontoret ska ligga i Gysinge och på så sätt skapas 5-6 nya arbetstillfällen här, säger han.

Apoteksspekulanter har fram till oktober på sig att göra en formell anmälan hos omstruktureringsbolaget.