Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergkvist blir fabriksförare för Opel

Nu är det officiellt klart – Emil Bergkvist blir fabriksförare för Opel.
20-åringen från Torsåker har tecknat ett tvåårigt kontrakt, med option även på ett tredje år, med Opels officiella fabriksteam inför 2015.

Annons

Det handlar om ett omfattande program innehållande Junior-EM, Tyska VM-rallyt samt några ytterligare tävlingar. Utöver detta så kommer det även att bli en del tester tillsammans med Opel Motorsport.

Det är en professionell satsning som Opel Motorsport gör och Emil kommer att ha tillgång till en personlig tränare.

– Den här chansen är det få förare som får och tillsammans med Joakim Sjöberg som kartläsare ska jag göra allt och lite till för att representera teamet på ett positivt sätt, förklarar Emil själv i ett pressmeddelande.

Utöver satsningen med Opels fabriksteam så kommer Emil (tävlande för Hofors MS) även att komma till start i Sprint-SM i Örebro samt Svenska Rallyt i privat regi.

– Får vi ihop budget så ska vi även försöka att åka några deltävlingar i rally-SM för att kunna bjuda igen lite mot samarbetspartners och supportrar här hemma i Sverige, fortsätter Emil.

Säsongen kommer alltså att starta med SM-sprinten i Örebro den 31 januari. Bara två dagar därefter startar tester inför första junior-EM tävlingen i Lettland, som sedan genomförs 6-8 februari.

Direkt efter målgång så börjar förberedelserna inför Svenska Rallyt, ingående i VM, 12-15 februari. Här startar dock Emil i privat regi i en Opel Adam R2 – med hjälp av två ingenjörer från Opel samt Knöbel Motorsport.