Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergkvist kvar på sjätte plats i Svenska rallyt: "Inte vad vi hade förväntat oss"

Emil Bergkvist blandade ömsom vin, ömsom vatten, när Svenska Rallyt tog fart på allvar under fredagen.
Tillsammans med co-driver Joakim Sjöberg höll han sjätte plats i WRC2-klassen vid etappuppehållet i Torsby på kvällen.

Annons

Torsåkerskillarna, tävlande för Hofors MS, började aningen trevande på morgonen. Man dalade till tionde plats, nära 40 se

kunder efter ledande norrmannen Ole Kristian Vejby, efter den inledande sträckan.

Sjunde tid för Bergkvist/Sjöberg på den tredje sträckan var ett fall framåt, dock stannande man kvar på plats tio. Pontus Tidemand, Eda, var nu snabbast.

Efter SS4 hade Tideman tagit sig förbi ledande Vejby, samtidigt som Emil Bergkvist klättrade upp till åtta.

På den femte sträckan, Röjden 2, höll sedan Emil bra tempo och avancerade ytterligare två pinnhål i resultatlistan. Denna sjätteplats behölls resten av dagen.

Med etappens åtta sträckor körda toppade Pontus Tidemand WRC2 med 45 sekunder i rygg på finske Teemu Suninen. Ole Kristian Vejby höll tredje plats, knappa minuten efter ledaren.Bergkvist/Sjöberg hade sikte på femteplacerade britten Greensmith, men 37 sekunder skilde. Fransmannen Camilli var ytterligare en halvminut före.

– Inte vad vi hade förväntat oss, det har varit lite småproblem. Men vi har stundtals kört bra och satsar vidare imorgon, sammanfattade Emil själv.

Huvudklassen toppades av belgaren Thierry Neuville, 28 sekunder före finske Jari-Matti Latvala. Emil Bergkvist var 16:e i det totala sammandraget.