Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berglund tog revansch – tvåa i SM-rally: "Jätteskönt att komma tillbaka efter den hårda avåkningen"

I lördags kördes den fjärde deltävlingen i Rally-SM, Kolsvarundan. Martin Berglund, SMK Gävle, tog då revansch för avåkningen i förra SM-deltävlingen och bärgade en andra plats.

Annons

Martin hade tillsammans med co-drivern Joakim Gevert, bestämt sig för att gå ut lugnt och säkert i rallyt för att skapa självförtroende och successivt bygga tempo.

Det var en taktik som lyckades och paret, som är del av Team Ramudden, kunde till slut ta en andra plats i rallyt med sin Skoda Fabia R5. Det var ett tufft rally med mycket högt tempo som skördade många offer bland konkurrenterna i form av avåkningar och tekniska fel.

– Jätteskönt att vi kunde komma tillbaka efter den hårda avåkningen i Nyköping. Vi har haft ett problemfritt rally och följt vår plan, så en andra plats sitter fint, säger en nöjd Martin Berglund.

Andraplaceringen innebar att Martin Berglund avancerade i sammandraget till en delad tredjeplats. Patrik Flodin vann och utökade sin ledning i den högsta klassen i Rally-SM.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel