Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berglund tvåa i andra SM-deltävlingen i rally – vann tre av fyra specialsträckor: "Jättenöjda"

Martin Berglund, från Gävle, bärgade en andra plats i årets andra deltävling i Rally-SM. Rallyt kördes under fredagen och lördagen i trakterna runt Älmhult. Martin vann tre av fyra specialsträckor i slutet av tävlingen.

Annons

Martin, med co-driver Joakim Gevert, hade målet att slåss om en topplacering i South Swedish Rally. Duon tävlar i Rally-SMs kungaklass R5 med sin Skoda Fabia R5 och ingår i Team Ramudden. De tog hem tre sträcksegrar på totalt 11 specialsträckor och ordnade till slut en andra plats. Det medför att Martin Berglund även klättrade från tredje till andra platsen i tabellen efter två deltävlingar.

Tempot var oerhört högt uppskruvat, men Martin och Joakim lyckades hålla bilen på vägen och undvika misstag. Några mindre justeringar på inställningen av bilen i början av tävlingen gav resultat. Känslan och tempot höjdes och allt fungerade bättre. Det var till slut en nöjd besättning som körde uppför målrampen i Älmhult.

- Efter att ha tappat 14 sekunder på Patrik Flodin och Johan Kristoffersson på den inledande sträckan valde vi att hålla vårt eget tempo i avvaktan på sekundkampen mellan Johan och Patrik för att inte göra något dumt. Tyvärr fick ju Johan bryta, men vi är jättenöjda med andraplatsen och allt har fungerat bra. Nu är det bara att ladda om inför Nyköping den 14-15 juni, säger en nöjd Martin.