Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergqvist hyllades för sin rallysatsning

Under onsdagskvällens invigning av Svenska Rallyt prisades Hoforsföraren Emil Bergkvist för sin målmedvetna rallysatsning inom rallysporten. Tillsammans med Mattias Adielsson från Göteborg tilldelades Emil Svenska Rallyförarklubbens stipendium om 10 000 kronor.
– Riktigt kul och det kom som en överraskning, berättar Emil.

Annons

Det har blivit en tradition att dela ut Svenska Rallyförarklubbens pris under det svenska VM-rallyts invigning i Karlstad.

Ända sedan 2001 har rallyförare som Pontus Tidemand, Patrik Sandell och Ramona Karlsson fått ta emot stipendiet.

Priset delades ut av den gamle rallylegenden Björn Waldegård.

Emil själv hade ingen aning om stipendiet förrän invigningen.

– Det kom helt oväntat men det känns förstås väldigt kul och hedrande, säger Emil som var på plats för att titta på rallyt från åskådarplats.

I helgen avgörs alltså Svenska VM-Rallyt i de Värmländska skogarna.

Emil med sin kartläsare Sofie Lundmark från Piteå finns dock inte med på startlinjen i år.

– Vi sparar på krutet inför vår kommande säsong i Tyskland, förklarar Emil. För bara en dryg vecka sedan skrev team Emil Bergkvist Motor på ett kontrakt för ett tyskt Opelteam, där Emil och Sofie kommer att tävla i Opel Adam Cup med start i april 2014.

– Det hade varit häftigt att köra Svenska Rallyt, men vi lägger vår energi på Tysklandssatsningen och siktar istället på att komma till start i nästa års upplaga av Rally Sweden, förklarar Emil.

Med ett rykande färskt stipendium i bagaget är Emil redo för den kommande rallysäsongen.

Nästa tävling blir första deltävlingen i Rally-SM, där Emil och Sofie ska köra den Ford Fiesta R2 de körde under säsongen 2013.

– Vi är riktigt laddade och ska försöka kombinera SM i Sverige med den tyska Opelcupen så gått det går. Nu är det fullt fokus framåt som gäller, avslutar Emil.