Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berith trivs med sina patienter

Annons

GD GRATULERAR

Som distriktssköterska möter hon alla typer av patienter. Några har enkla åkommor som snabbt kan plåstras om, andra är svårt sjuka och behöver avancerad behandling i hemmet.

Berith Ståhlenberg trivs.

– Det här är ett väldigt omväxlande arbete. Man får en otrolig respons från patienter och anhöriga. Men det är ofta mycket att göra och dagarna går fort, säger hon.

Att alltid se till individen och ”känna in” vad som är bäst för varje människa i varje situation är en utmaning.

– Jag försöker sätta mig in i patientens situation tänka på hur jag själv skulle vilja bli bemött, säger Berith.

Berith Ståhlenberg har gått den långa vägen i sjukvården. Hon började som vårdbiträde inom äldrevården på Södertull i Gävle i slutet av 1970-talet. Senare utbildade hon sig till undersköterska och så småningom läste hon vidare till sjuksköterska. Sedan 2003 arbetar hon som distriktssköterska på Strömsbro hälsocentral.

– Det är en jättebra arbetsplats. Vi är måna om varandra, säger Berith.

Distriktet är stort och det blir långa bilresor för Berith när hon ska besöka patienter i till exempel Harkskär, Oslättfors eller Åbyggeby. Tiden i bilen kommer dock väl till pass, tycker hon.

– Jag får tid över att fundera. Det kan vara bra om man har lite tunga ärenden.

Jobbet är dock långtifrån allt i livet för Berith Ståhlenberg. Familjen betyder väldigt mycket. Hon har med glädje engagerat sig sig i barnens olika idrottsaktiviteter under årens lopp. Och tillsammans brukar familjen regelbundet åka på olika resor. Senast i julas var de till Thailand.

– Resor är bra för sammanhållningen i en familj. Delad glädje är dubbel glädje, säger Berith.

Alldeles nyligen flyttade familjen från egen villa i Hille till en mindre bostad i Strömsbro. Det blir trängre men också mer tid till avkoppling. Har man eget hus är det hela tiden något som måste fixas.

En sak Berith tänker satsa på är golfen. Maken Curt är redan fantast sedan många år medan Berith är nybörjare. Båda är glada att de nu får väldigt nära till golfbanan.

– En märklig sport. Ena dan går det bra, nästa dag går det käpprätt åt skogen. Hur det än går vill man tillbaka och spela igen, säger Berith.