Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bernt cyklar mot Parkinson

GÄVLE
Egentligen skulle han inte kunna cykla alls. I går rullade han in i Gävle. Bernt Bengtsson är svårt sjuk i Parkinson och vill med tävlingsloppet Tour de Parkinson väcka uppmärksamhet kring sjukdomen. För honom har cyklingen hjälpt att hålla symptomen nere. Loppet går från Stockholm till Örnsköldsvik.

- Jag cyklar dels för att motionen håller borta sjukdomen, men också för att visa att det går att hålla igång och motionera fast man har Parkinson. Sen försöker vi förstås samla in pengar också. Det behövs så mycket forskning på den här sjukdomen, säger han.
- Sjukdomen kan ge 97 olika symptom. Jag har 17. Men det är bara att lära sig leva med det. Det kan vara jobbigt ibland, säger han.
Efter stoppet i Gävle fortsätter han i dag till Söderhamn. Sträckan Stockholm - Örnsköldsvik är etapp två i en sträcka som inleddes förra året då han cyklade Ystad - Stockholm. Nästa är väntar den avslutande etappen där målet är Haparanda.
SOFIA ÖHLANDER
026-15 96 46
sofia.ohlander@gd.se