Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beror skolsegregation på hur man bygger?

Liberalernas skolpolitiske talesperson Evelyn Klöverstedt svarade på min tidigare insändare, där jag hävdar att fritt skolval påverkar integration. Där framkommer med all tydlighet en brist politiker har. De tar inte ansvar utan skyller på något annat.

Mer läsning: Det är inte det fria skolvalet utan det segregerade bostadsbyggandet

Svaret var tydligt: "vi tar inte ansvar för vad forskare och statliga utredningar gör gällande att det fria skolvalet har försämrat skolresultat och ökat segregation".

Hennes svar var att det beror på var man bor. Innan det fria skovalet kom fanns inte ens denna fråga på agendan utan vi hade en stark kunskapsskola där vi var bland de bästa eller till och med världsledande i flera mätningar.

Under många år har skolornas resultat sjunkit. Jag påstår att skolan har blivit en politisk fråga inte en kunskapsfråga. De politiska partierna slåss om att hävda att deras politik ger bättre skolor. Alla dessa förändringar som gjorts under de år där makten har skiftat har påverkat skolorna till det sämre. Läroplaner, lagändringar duggar tätt. Stabiliteten rubbas och de professionella lärarna får ingen arbetsro, det finns många studier på det med.

Tyvärr saknar jag de andra partiernas svar på ökad skolsegregation. Ta ansvar för er politik och framför allt enas om skolfrågor de barn och unga som ska ta ansvar för Sverige måste mötas och få en utbildning värd namnet.

Avslutningsvis till er i de olika partierna, vi har en skola utan utbildade lärare, snart det kommer saknas 80 000.

Tala om hur ni ska se till att vi har behöriga lärare!

Anställd i skolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare