Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertilsson har inte gett upp hoppet

/

(ny version) Med inte ens tre veckor kvar av grundserien kämpar Simon Bertilsson för att säsongen inte ska vara slut.
– Just nu är det inte så bra. Men jag har inte gett upp än, säger Brynäsbacken.

Annons

Det var i lördagens förlustmatch mot Frölunda som olyckan var framme. Brynäsbacken landade olyckligt på sitt eget ben och allting vreds i en onaturlig ställning.

Med svåra smärtor leddes han av isen.

– Det var en ren olyckshändelse och maximalt oflyt, säger den olycksdrabbade Bertilsson.

Förra året hade han sin beskärda del av skador och var borta länge under flera perioder av säsongen. Det sista som hände var att han bröt nyckelbenet. Den här säsongen har varit bättre och han har spelat alla matcher utom fyra.

– Klart det känns riktigt surt att inte kunna vara med nu när drar ihop sig och gäller så otroligt mycket.

LÄS även Stisse Åbergs blogg

Åtta matcher återstår och med tre matcher i veckan är det inte så lång tid kvar att vifta på innan ett slutspel eller ett kvalspel sättar i gång.

– Just nu är det omöjligt att säga någonting. Hade den här skadan kommit i oktober vet man ju att det finns lite tid kvar. Nu är det inte så och vi får se vad läkarna säger och hur ont det kommer att göra.

Simon röntgades under söndagen där plåtarna visade att det inte var någon fraktur.

– Det i sig var väl bra. Annars var det foten så svullen att det inte gick att se eller säga så mycket. Jag ska träffa en fotspecialist men först måste svullnaden lägga sig, berättar Brynäsbacken.

Men några matcher den här veckan är helt uteslutet.

– Det är väl så långt det går att säga just nu. Jag hoppas att det blir bättre och att jag ska kunna vara med efter det. Men det är bara att avvakta just nu.

Med sex hela backar kvar i laget där David Westlund gick in och spelade senast så kallar Brynäs tillbaka Mattias Nörstebö.

– Vi tar hem honom från Mora och han ansluter till laget under tisdagen, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Brynäs spelar sin nästa match på onsdag hemma mot Linköping och sedan är det Luleå borta på fredag och Färjestad hemma på lördag.

Sedan tidigare är Jörgen Sundqvist, Jesper Ollas och Sebastian Enterfeldt långtidsskadade och spelar förmodligen inte mer den här säsongen. Alexander Lindgren hämtar sig efter en hjärnskakning och där är det oklart om och när han kan vara tillbaka.

Annons