Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berusad man med pistol

GÄVLEStrax efter klockan elva på onsdagskvällen fick polisen larm om att en berusad gäst viftade med ett vapen på restaurangen Church Street Saloon.

Den 22-årige gästen ingick i ett sällskap på fyra personer. De andra tre var mellan 30 och 40 år gamla.
Personalen stod ut med de stökiga gästerna tills en av dem lade upp en pistol på bordet. Då ringde personalen hem till delägaren Marianne Eriksson och frågade vad de skulle ta sig till.
"Håll er borta från bordet" uppmanade hon innan hon ringde polisen.
- Polisen kände till en av de fyra sedan tidigare och sa att han inte är våldsam, så då kände man sig ju lite lugnare, säger Marianne Eriksson.
Övriga gäster fick gå ut genom köksingången medan polisen tog itu med bråkstakarna. Vapnet var en tårgaspistol med en patron i loppet och spänd hane. Om någon hade tryckt på avtryckaren hade pistolen smällt av.
Polisen beslagtog vapnet och den 22-årige mannen är misstänkt för olaga vapeninnehav. Mannen släpptes efter att ha hörts av polisen.
MARIAM NARAGHI