Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besvikelse i seriefinalen

Hofors var obesegrat på våren. Efter förlusten i höstpremiären mot Falun så var laget tvunget att vinna toppfighten mot Söderhamn, så små är marginalerna i trean.
– Vinner vi inte idag, så är det adjöss till seriesegern för då är vi nio poäng efter Söderhamn, sa Hofors tränare Jerry Haaranen inför matchen.

Men det gick inte alls. Söderhamn vann med 3–2 och Gästrikebekantingarna Simon Fäger och Jonas Garcia Persson, förra säsongen i Huge avgjorde tillställningen till Söderhamns fördel.

– Vi är inte ens tvåa, trea på bollarna i första halvlek. Jag är fruktansvärt besviken på grabbarna, säger Jerry Haaranen.

Och visst var det så, Simon Fäger kunde skarvnicka in 0–1 på första stolpen efter en hörna, trots att det var flera Hoforsspelare runt honom. En stund senare kunde Simon Fäger tråckla in 0-2 med fyra Hoforsspelare runt sig, trots att HAIF hade möjlighet att rensa undan bollen vid två tillfällen. Före pausvilan så placerade Jonas Garcia Persson en volleylobb i krysset till 0–3. Målet kommer efter en hörna där Söderhamn är starka.

– Det är ett helt koppel som inte gör jobbet, säger Jerry Haaranen besviket.

På tilläggstid så nickskarvade Hofors bäste för dagen, Daniel Vestlund, till 1-3 och strax därefter så kopierades läget men nicken snuddade strax bredvid målet, 2–3 där och matchen hade fått nytt liv.

Efter en duvning i omklädningsrummet i halvtid höjde sig Hofors. Men den andra halvleken blev en Hawaii-halvlek där Söderhamn hade flera lägen att avgöra utan att lyckas.

I den 78:e minuten så såg Filip Johannesson till att matchens slutskede blev spännande när han nickade in 2–3. HAIF började sedan vinna närkamper, men det var för sent. Hofors måste i fortsättningen jobba hårdare för att hösten ska bli framgångsrik.

– Nu får varje spelare rannsaka sig själva. Vi får kämpa om kvalplatsen till tvåan nu, avslutar Jerry Haaranen.