Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besvikelse inför rally-SM: "Kan lika gärna skita i alltihop"

Det blir ingen världspremiär för Mitsubishis nya R5-bil i Vinterpokalen och heller inget deltagande av Martin Berglund.
– Jag är både less och besviken, säger han själv.

Annons

Tanken var att Martin skulle debutera i sin nya rallyracer i skogarna norr om Sandviken idag. Teamet, med Tomas Weng i spetsen för nio mekaniker, jobbade in i det sista på en start, men tvingades i sista stund kasta in handduken.

– Finns för många fjantiga filurer runt om i landet som gör sitt bästa för att sätta stopp för oss. Tydligen är det inte välkommet på vissa håll med nytt blod i rallyskogen, kommenterar en bitter Martin.

För att göra en lång historia kort – och inte fastna i en snårig regeldjungel – så skulle den nya bilen godkännas av Svenska Bilsportförbundets tekniker i torsdags eftersom bilen är fortfarande inte är internationellt klassad. Men det blev tummen ner.

– Det som till slut fällde besiktningen var att den certifierade skyddsburen från KBT är Tig-svetsad. Detta är tydligen inte okay, buren skulle istället ha svetsats med Mig, fortsätter Martin.

Som ett tag hade en plan på att låna en annan bil till Vinterpokalen, men nu skrinlägger detta.

– Det fordras ett karossbyte på den nya bilen och det lär näppeligen hinna bli klart i tid till nästa SM-deltävling, i Östersund om tre veckor. Därmed är hela SM-säsongen spolierad för min del och jag kan lika gärna skita i alltihop, avslutar Martin Berglund.