Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besviken på kommunens agerande

SANDVIKEN- Det handlar om kommunalt schabbel och lögner från kommunalrådet Stefan Hedin.

Annons
Jan Hansson, Strandbaden och campingens senaste arrendator under fem år, är kritisk till det utspel som Stefan Hedin gjorde i Gefle Dagblad för en vecka sedan.
- Det har helt enkelt ljugits för mycket i den här frågan, anser Hansson. Klart är i alla fall att ÅTU:s, Årsunda turistutveckling, och Britt Marie Windemo inte hade samma förutsättningar när det gällde anbudsförfarandet. Det finns det papper på.

Höjt arrende
Jan Hansson visar arrendeförslaget från kommunkansliet där arrendet skulle höjas med 100 000 kronor från 300 000 kronor år 2002 till slutliga 700 000 kronor år 2006.
- Då handlade det om kallhyra, menar Hansson. Bolaget skulle stå för uppvärmningen och driftkostnaderna.
- Det arrendeförslag som Britt Marie Windemo fick från kommunkansliet stannade på 1 050 000 kronor, säger Hansson. En skillnad på 1 450 000 kronor.
ÅTU fick några dagar på sig för att endera acceptera eller förkasta budet.
- Vi förkastade det, säger Jan Hansson. Vi hade inte en chans att ta hem det. Jag tror heller inte att Windemo med samma bud som oss skulle ha klarat verksamheten.
Jan Hansson är besviken på det sätt kommunen har agerat mot honom.

"Smugit omkring"
- Det har varit betydligt justare av kommunen att tala om för mig att jag inte klarar det här, menar han. Nu har ansvariga i kommunen bara smugit omkring i stället för att precisera felen jag gjort.
- Jag har ökat omsättningen varje år och alltid betalat in skatter och avgifter i rätt tid, fortsätter han. Ändå blir det så här.
Jan Hansson har försökt köpa anläggningen, men fått nej. Han har 28 år inom olika restaurangrörelser bakom sig. Under åren på Strandbaden har han också agerat vaktmästare och skött snöröjning och sandningen själv.
- Så jag har fått lega i från tidig morgon till sena kvällen och ändå bara få skit av kommunen, avslutar Jan Hansson.

JÖRGEN LARSSON